Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Underkastelse

04/03/2019 @ 19:00 - 21:00

Underkastelse(r) er i sannhet et dristig prosjekt; et visjonært kunstnerisk arbeid, som med utgangspunkt i en omstridt roman har blitt en musikalsk, leken, utfordrende og nytenkende forestilling.

Forestillingen tar utgangspunkt i romanen Underkastelse, av Michel Houellebecq. Handlingen legges opp mot det franske presidentvalget i år 2022, der den moderate muslimske presidentkandidaten vinner over den høyrepopulistiske kandidaten. Følgene av valget, er at Frankrike innfører stadig strengere islamske lover og regler.

Midt oppe i disse dramatiske handlingene står «Francois»; en snart middelaldrende litteraturprofessor. Mens han lever sitt mer eller mindre privilegerte liv, mellom forelesninger og porno-surfing, ser han et Frankrike hvor velferdsstaten forvitrer, og egoismen råder. Det passer ham egentlig godt, for det må jo – som han sier – være mulig «å bare la seg drive med strømmen.»

I tillegg til fire skuespillere, medvirker et «kor», bestående av seks elever fra musikklinja på Skien videregående skole. Disse både synger, spiller instrumenter, og opererer som skuespillere i forestillingen.

Venue

Nøtterøy Kulturhus
Tinghaugv. 14
Nøtterøy, 3140
+ Google Map
Phone:
33402001
Website:
https://notteroy.kulturhus.no/