Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ola Kvernbergs Steamdome

24/10/2018 @ 20:00 - 21:30

Ola Kvernbergs Steamdome, ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, og har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band.

Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1. desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store festivalscenene sommeren 2018, og legger ut på en omfattende Norgesturne i oktober og november.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

Konserten arrangeres i samarbeid med Urijazz.

Details

Date:
24/10/2018
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Nøtterøy Kulturhus
Tinghaugv. 14
Nøtterøy, 3140
+ Google Map
Phone:
33402001
Website:
https://notteroy.kulturhus.no/