Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Reisen til Venezia

17/03/2019 @ 18:00 - 19:30

Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue!

Opprinnelsen til forestillingen: I nabohuset til Bjørg Vik i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det et elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at – Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

 

Bjørg Vik skrev Reisen til Venezia til det nystartede Intimteatret i 1992, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser – i egen stue. Bjørg Vik mottok Ibsenprisen for denne i 1993. Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

 

Stykket hadde Telemarkspremiere i 2016, og ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival til stor glede for både anmeldere og publikum. Etter premieren har forestillingen vært på turne i Telemark og på utvalgte spillesteder på østlandet. I mars 2019 legger teatret ut på tur for tredje gang.